top of page
Passion for ost

 

I princippet består de fleste af alverdens oste af de samme ingredienser. Men ikke desto mindre er der en verden til forskel på dem. 
Det starter med dyret, der producerer mælken. Hvor lever det? Hvad spiser det? Hvornår bliver det malket? Er mejeriet stort eller lille? Produceres osten med specielle teknikker eller skimmelkulturer? Lagres den kort, langt, varmt, tørt eller fugtigt? Det er alle disse kombinationer, der kan smages i den færdige ost. Kom ind i Osteboden og smag forskellen i det det store udvalg af oste fra hele verden.

 

Her kan du se et lille udvalg af vore oste.

Blue Ocean
Blue Ocean 60+ er en skarp modnet ost med en klar men afbalanceret blåskimmelsmag. Den er i familie med Danablue men alligevel helt sin egen. Osten opnår sin karakter i løbet af 4 måneders modning. Osten er blød og har en stor smagsfylde.
Ostene fra Gedsted Mejeri er produceret med stor erfaring, kærlighed og omsorg.

Saint Agur
Saint Agur er en yderst cremet blåskimmelost, som stammer fra den lille franske by Beauzac i det centrale Frankrig. Ostens smag er et perfekt samspil mellem sødme og styrke. Den er knap så skarp i smagen som mange andre blåskimmeloste, men mere rund og flødeagtig. En ypperlig dessertost og et must på ostebordet.

 

Papillon

Roquefort er fremstillet på basis af fåremælk. Under ostens modning i Combalou-grotterne i landsbyen Roquefort-sur-Sulzon dannes den fantastisk flotte og jævne blåmarmorering. Smagen er en fantastisk symbiose af skimmel, pikante krydderier og sødt og salt. En moden roquefort er særdeles intensiv i smagen og får en svag smag af ammoniak.

Saint Albany

Saint Albray regnes i dag for en klassisk fransk skimmelost af ostekendere, selvom den “kun” har været produceret siden slutningen af 1970’erne. Saint Albray er en raffineret blanding af hvidskimmel- og rødkitost. Osten har fine små huller og konsistensen er blød og lækker. Den har en fyldig, aromatisk smag, er altid moden, men aldrig flydende i konsistensen.

 

Blå Søhøjland

Blå Søhøjland 45+ er en dejlig fyldig ost, med en rigtig god og fyldig smag, en rigtig familieost. Osten er ikke stærkere end at de mindste i hjemmet spiser den morgen, middag og aften.Blå Søhøjland passer til lyst og mørkt brød, men er også er velegnet til toast og pizza.

 

Caseus Scandinavia
Caseus Scandinavia 45+ samler de bedste ostetraditioner fra de nordiske lande. Inspirationen kommer fra oste som Præstost og Herregårdsost i Sverige, norsk Jarlsberg og dansk Samsø. En ost, der inkorporerer det bedste fra norsk, svensk og dansk ostetradition. Osten er mellemlagret og har en let sødlig smag. Er skærbar og har få regelmæssige huller. Caseus Scandinavia – en grænseoverskridende ost!

 

Rød Alba
Rødkit med Albino skimmel.
En fyldig og aromatisk skimmelost med rødkitkultur,
Osten er tilført en helt speciel albino blåskimmel.
Albino skimlen hører til blåskimmelfamilen selv om den er hvid. Osten er blød og cremet.

 

Primadonna
Prima Donna modnes ikke i en fastlagt tid, men indtil den får en særlig smag og derved når smagens toppunkt.
Gennem modningsperioden er der fire forskellige varianter at opdage: fino, maturo, forte og leggero. Hver især tilbyder en unik smagsoplevelse. Prima Donna nydes ofte som en rigtig delikatesse, sammen med et godt glas rødvin.

 

Sort Søhøjland
Sort Søhøjland 45+ er en god stærk ost, der lagres i minimum 30 uger, så den får en rigtig god stærk smag. Sort Søhøjland har en lidt blødere konsistens end mange andre lagrede oste, hvilket gør, at osten næsten smelter på tungen.
En god stærk ost, der passer til alle slags brød og på ethvert ostebord.

 

Kongeåost

Kongeåost er en 10+ med kun 6% fedt fra Jernved Mejeri.
Da osten er produceret med håndværket i højsædet, er det muligt at lave den så blød, at den på trods af den lave fedtprocent ikke virker tør. Ostene på Jernved Mejeri modnes med egen rødkitkultur, og vendes hver anden dag de første uger, inden paraffineringen, hvorefter de modnes på færdiglager til de er salgsklare.

Kulsort
Skimmelost tilsat fåremælk.
Mild skimmelost med et rustik ydre.
Osten fremstilles af en blanding mellem ko
og fåremælk. (Blandingsforhold 9:1)
Fåremælken er fra Frisergården ved Tappernøje på Sjælland. Pikant og let sødlig smag med noter af lakrids og æble.

 

Kong Hans

Uhyre populær Danbo fra Ullerslev Mejeri (Fyn) som er kendt for ost i topkvalitet. Altid en kongelig fornøjelse at indtage denne mellemlagrede ost, som værdsættes af alle, der mener, at en skæreost skal være blød i konsistens og smage af noget.
En stærkt vanedannende ost, der er suveræn i mellemklassen.

 

Grøn Søhøjland

Grøn Søhøjland er en god fyldig mellemlagret ost ca. 20 uger gammel. Smagsmæssigt ligger den lige under de lagrede oste, og har derfor en god fyldig smag. Den fås med og uden kommen. Søhøjland serveres f.eks. med hjemmebagt rugbrød og fintsnittede forårsløg. Nyd en god fyldig øl hertil.

Ostemesteren Guld

Ostemesteren Guld er en dejlig cremet ost, med en mild og rund smag. Osten er produceret af mælk fra mejeriets egne leverandører, som sikrer den gode råmælk til osteproduktionen. Osten er produceret af mejerister med nænsom sans for ostehåndværket. Efter produktionen bliver osten tilset dagligt og vendt flere gange om ugen.

 

Snefrid
Hvidskimmel vasket med Annatto.
En lækker hvidskimmel som tilføres ”Annatto” for at give osten en duft af muskat og nødder.

Annatto er udvundet af frø fra Achiote træet (Brasilien) og giver osten en pikant rød rand.

 

bottom of page